(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Studiul prezent scoate în prim plan mutațiile paradigmatice în procesul de documentare academică, trecându-se de la utilizarea instinctivă a motoarelor de căutare universale la stăpânirea metodologiilor de regăsire a informației în baze de date specializate. Se pune accent pe ecosistemul resurselor electronice și al serviciilor online oferite de Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Se relevă rolul platformelor internaționale: precum EBSCO, Research4Life și portofoliul vast facilitat de consorțiul EIFL. Integrarea unui model comparativ între motoarele comerciale și bazele de date academice servește drept fundament în identificarea informației de calitate, asigurându-se integritatea și excelența cercetării științifice în Universitatea bălțeană. Sunt evidențiate dimensiunile calității informației, necesitatea promovării continue a educației informaționale și formării bibliotecarilor.