(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Articolul prezintă rolul și importanța Repozitoriilor Instituționale (RI) în diseminarea producției științifice a universităților, cu accent pe experiența ORA USARB. Publicarea lucrărilor în RI facilitează accesul liber și vizibilitatea globală a cercetării, sporind impactul academic al autorilor și al instituției. Indexarea în baze internaționale, precum BASE (Bielefeld Academic Search Engine), contribuie la creșterea recunoașterii internaționale, interoperabilității și vizibilității multidisciplinare. Repozitoriul ORA USARB centralizează producția științifică, sprijină principiile Accesului Deschis și devine un instrument strategic de valorizare și promovare a rezultatelor cercetării.