(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
În era digitală, biblioteca depăşeşte funcţia tradiţională, devenind un factor esenţial în dezvoltarea gândirii critice a tinerilor. Studiul evidenţiază rolul bibliotecii şi a bibliotecarului în formarea competenţelor de alfabetizare informaţională, necesare pentru evaluarea surselor şi combaterea dezinformării. Deci, prin resurse şi programe educaţionale, biblioteca contribuie la formarea gândirii critice a tinerilor, capabili să gândească critic şi să ia decizii informate în societatea contemporană.