(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Prezentarea explorează sinergia dintre inteligența artificială, realitatea virtuală și realitatea augmentată, evidențiind modul în care aceste tehnologii transformă interacțiunea dintre om și mașină. Sunt definite conceptele IA, VR și AR, prezentate evoluțiile istorice și aplicațiile lor practice, cu accent pe utilizarea realității augmentate în biblioteci. Documentul arată cum AR poate moderniza serviciile informaționale prin tururi interactive, cărți augmentate, expoziții virtuale și resurse educaționale imersive. Beneficiile includ acces sporit la informație, învățare interactivă, creșterea motivației utilizatorilor și extinderea spațiilor bibliotecii dincolo de limitele fizice.