(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Transformările digitale rapide din ultimele decenii au remodelat profund funcțiile și serviciile bibliotecilor ştiinţifice universitare. Mediateca, ca spațiu multifuncțional dedicat resurselor audiovizuale, digitale și multimedia, a devenit moderatorul esențial în sprijinul învățării, cercetării și inovării. Acest articol explorează rolul în evoluție al mediatecii universitare în era digitală, în special Mediateca BŞ a USARB, subliniind tranziția de la colecțiile fizice la resursele virtuale, reconfigurarea spațiilor și serviciilor, dezvoltarea competențelor digitale ale utilizatorilor și impactul noilor tehnologii asupra mediilor academice. De asemenea în lucrare sunt puse în discuţie provocările legate de infrastructură, formarea personalului și sustenabilitate care oferă perspective asupra dezvoltării viitoare a sălilor de mediatecă universitare în contextul educației digitale.