(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2020)
În anul 2010 în Bibliotecă a fost creată colecţia, provenită din donaţia locuitorului mun. Bălţi, Ioan Vasile Nicorici – Colecţia „Ioan Nicorici”, constituită din 750 exemplare în 694 de titluri, în 7 limbi (română, rusă, slavonă, germană, latină, greacă, franceză). Peste 500 de cărţi, inclusiv nouă titluri de publicaţii periodice, alcătuiesc fondul de carte veche şi rară, comori ale trecutului, care au servit la citirea şi cântarea bisericească şi care constituie cea mai vizibilă mărturie de continuitate a spiritului românesc. Colecţia a aparţinut celui care a fost un vrednic slujitor al Domnului, preotului Gheorghe Armaşu (1914-1992), stăpânul şi păstrătorul neînfricat al valoroasei biblioteci duhovnicești. De 10 ani Biblioteca Ştiinţifică USARB s-a dedicat misiunii să contribuie la asigurarea accesului la resursele documentare din Colecţia „Ioan Nicorici”.