Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în ansamblu de activități al BȘ USARB - TOPALO, Valentina (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2022)
În septembrie 2015, după mai bine de trei ani de negocieri și implicare intensă a mai multor părți interesate, inclusiv a Federației Internaționale a Asociațiilor și Instituțiilor de Biblioteci (IFLA), statele membre ale Națiunilor Unite au adoptat Agenda de Dezvoltare post-2015. Obiective, Transformarea lumii noastre: Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă - această lucrare reflectă pașii - cheie ai IFLA, importanța și advocacy naționale în vederea includerii accesului la informație, alfabetizării universale, accesulului public la Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) și moștenirea culturală în Agenda ONU 2030. De asemenea, lucrarea discută rolul competențelor și practicilor de evaluare a impactului în procesele de colectare a dovezilor și de advocacy privind alinierea BŞ USARB la Agenda ONU 2030. Sunt examinate abordările, metodele și instrumentele relevante pentru evaluarea impactului setului de activități ale Bibliotecii privind ODD.