SISTEME ŞI TEHNICI DE IMPORT DIRECT A REZULTATELOR ŞTIINŢIFICE CĂTRE ID ORCID (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2021)
În lucrare sunt prezentate principalele sisteme şi tehnici de import a rezultatelor ştiinţifice către Identificatorul ORCID, cât şi sistemele de importare în ID ORCID folosite de BŞ USARB. Evaluarea contribuţiilor ştiinţifice în circuitul ştiinţific mondial a cercetătorilor universitari din Bălţi, deseori este evaluată de către Biblioteca Ştiinţifică USARB prin baze de date specializate, utilizând importarea documentelor în ID ORCID. Ca rezultat se obţine un profil complet al performanţei muncii de cercetare în domeniile științei, tehnologiei și inovării.