CENTRUL DE INFORMARE AL ROMÂNIEI (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2019)
Iniţiativa înfiinţării Centrului de Informare al României în Bălţi a urmărit scopul păstrării identității române pentru locuitorii din zonea de Nord a Republicii Moldova şi a contribui în mod semnificativ la procesul de extindere a prezenţei limbii române în regiune, de promovare a culturii şi civilizaţiei româneşti în zonele din jurul granițelor țării unde locuiesc comunități de români. În vara anului 2016 s-a încheiat Acordul de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe al României, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, reprezentat de domnul Mihail Baciu, Consul General al României la Bălţi şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” reprezentată de domnul profesor, doctor habilitat Ion Gagim, Rectorul Universităţii. În perioada octombrie – noiembrie a fost renovată locaţia şi instalate toate dotările necesare.