INTELIGENŢA MEDIA – COMPONENTĂ IMPORTANTĂ A CULTURII GENERALE: INSTRUIRE (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2019)
Autoarea relatează despre instruirile în educaţia mediatică desfăşurate în cadrul Proiectului  IREX Europa pentru bibliotecarii universitari. Formabilii au fost îndrumaţi să gândească critic atunci când analizează informația, indiferent de unde vine ea: din spațiul on-line sau  din alte surse media. Educație pentru media își propune să dezvolte abilitățile de analiză și gândire critică față de mesajele transmise de media, capacitatea de a discerne între o informație veridică și manipulare.