BAZA DE DATE EU BOOKSHOP PENTRU BIBLIOTECI ŞCOLARE (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2019)
EUBOOKISHOP este un serviciu on-line, funcţionând ca librărie, bibliotecă şi arhivă a publicaţiilor UE editate din 1952 şi până în prezent. Site-ul propune 110 000 de titluri şi 220 000 de versiuni electronice ale acestora (în format PDF, e-book, CD-ROM, DVD etc.). Publicaţiile sunt redactate în peste 50 de limbi, printre care şi cele 24 de limbi oficiale ale UE. Baza de date este actualizată zilnic. Ea conține peste 3 milioane de texte, unele datând încă din 1951.Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene („Oficiul”), cu sediul la Luxemburg, este un oficiu interinstituțional care are misiunea să editeze publicațiile instituțiilor Uniunii Europene (Decizia 2009/496/CE, Euratom). Oficiul produce și difuzează publicații cu caracter juridic sau general, în formate tipărite și/sau electronice. Gestionează o serie de site-uri de internet prin care le oferă cetățenilor, autorităților și întreprinderilor europene acces la informații și date oficiale furnizate de UE, inclusiv EUR-Lex, Portalul de date deschise al UE, Publicațiile UE, TED (Tenderrs Electronic Daily), CORDIS și asigură păstrarea pe termen lung a conținutului produs de instituțiile și organismele UE.