SERVICIILE DE REFERINŢE ÎN BIBLIOTECILE UNIVERSITARE: EXPERIENŢE MONDIALE, NAŢIONALE, LOCALE - POGREBNEAC, Tatiana (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2021)
Referința este un proces complicat cu mulți pași și strategii de căutare a informațiilor, fiind necesară pentru toate tipurile de biblioteci. Cu toate acestea, unitatea de măsură în serviciile de referință sunt și referințele. Referințele bibliografice pot fi prezentate în formă scrisă și orală. Această metodă este un instrument eficient de evaluare, care are ca rezultat îmbunătățirea activității bibliotecarilor de referință și cu influențe avantajoase asupra imaginii în societatea sau comunitatea bibliotecii.